Search

UFOTO|DK er synonymt med undertegnede og er naturligvis blot en sammentrækning af mit fornavns begyndelsesbogstav og ordet foto.

De færreste har en målsætning for deres fotografering og uden mål, er det svært at udvikle sig. Jeg fotograferer for sjov og af interesse. Min målsætning er derfor to-delt:

  1. Det skal være en sjov og god oplevelse for såvel model som fotograf
  2. Det skal være en lærerig oplevelse, gerne for både model og fotograf

Grundlæggende er jeg ret genert 😳 . Modelfotografering er derfor også en øvelse i personlig udvikling for mig selv.

Historisk:

Jeg fik mit første rigtige kamera i 1983, et Olympus OM-30 spejlreflekskamera. Det skiftede mit fokus fra familie- og festbilleder, til de mere kustneriske udtryk – både med natur og mennesker som motiver. Jeg gik til fotolære i ungdomsskolen, hvor jeg lærte fremkalde- og mørkekammerteknik og, ikke mindst, de grundlæggende regler for opbygning af billeder. Senere blev det udskiftet med et Canon A-1.

I slutfirserne var jeg en fattig studerende – fotografering, og ikke mindst fremkaldelse af billederne, var en luksus jeg ikke havde råd til i større stil. Samtidig udviklede mit kamera en periodisk fejl og fotograferingen fik en række magre år.

Efter studietiden fik økonomien det bedre og kameraet blev repareret, renset og justeret! Det var dog først i 2002, at jeg rigtig kom i gang igen – nu med mit første digitale spejlreflekskamera, et Olympus E-20P, og med min hustru som primær model. Et par fotoworkshops i professionelle fotostudier viste dog, at kameraet ikke var optimalt til opgaven og efter et par år skiftede jeg tilbage til et traditionelt film-kamera, nu et Canon EOS-1N. EOS-modellen blev valgt for at få en objektivserie, der senere kunne benyttes med Canons digitale spejlreflekskameraer.

I juni 2007 kom det så endeligt så vidt, at jeg kunne konvertere lidt af villa-friværdien til et Canon EOS 400D. Dermed blev der åbnet op for, at jeg igen kunne tilbyde TFP/TFCD-fotografering.

Something to say?